Feeds:
Yazılar
Yorumlar

Archive for Haziran 2010

Ahh! mine’l-aşk

 

Aşktan neler çektiğimi bilir misin der aşık ve derin bir ahhhhh! çeker. “Ah mine’l-aşk ve halatihi, ehreka kalbî bihararetihi” der. Ahhh nedir bu aşktan ve aşkın hallerinden çektiğim ki, gönlümü harareti ile yaktı. Aşıkın bu sözü yıllar yılı hattatların o narin divitlerinin ucunu da yaktı kavurdu. Aşıkın halinden bir nebze anlamak için hatları ile bunu resmettiler. Yukardaki hatt ta bunu resmetmektedir.

(daha…)

Read Full Post »

Filistin

Kaybolan YUSUF döner Filistin’e geriye

Ve hüznün sığınağı bir gün gülistan olur

Niye karamsarlığa düşecekmişsin niye

Bu devran da değişir, eyyam nurefşan olur.

Read Full Post »

Dertli Gönül

Dertli Gönülün mızrabından

Read Full Post »

Sür çıkar ağyarı dilden ta tecelli ide Hakk

Padişah konmaz saraya hane mamur olmadan

Gönül hanesi temiz olmadan hiç misafir kabul edilir mi? Şu dünya evinde dahi misafir gelmeden önce nice hazırlıklar yapılır. Gönül hanemizi Allah’ın zikri ile donatmalıyız ki, gönül başkentinde padişahlar padişahı Cenabı Hak kaim olsun. Harabe, yıkık, virane hanede padişah ağırlanır mı? Dünya evimiz harabe olabilir amma gönül hanemizin harabe olmasına göz yumamayız.

Gönül kırmak mı! Hiç sert olmayan şey kırılır mı, tabii ki sert olan kalb kırılır. Yumuşak kalpli insanın kalbi kırılmaz. Kendisine taş atan Taiflilere bile beddua etmeyen, onlara kırılmayan mahzun kalbli Efendimiz(sav); onlara dua ediyordu. (daha…)

Read Full Post »

İbrahim Rifat Paşa’nın Miratü’l Haremeyn’i “Bir Generalin Hac Notları” ismiyle Yitik Hazine Yayınları tarafından ilk defa dilimize kazandırıldı.

  Osmanlı dönemi hac seyahatnamelerinin en kıymetlilerinden olan eser, 1900’lü yılların başında Osmanlı’nın Hadimü’l Haremeyn olduğu yılları göz önüne sermesi bakımından çok mühim bilgi ve fotoğraflar ihtiva ediyor.

1902 ila 1905 yıllarında dört defa hacca giden paşanın yaşadığı çok ilginç hadiseleri anlatan eser 1925 yılında Arapça olarak Kahire’de basılmış. (daha…)

Read Full Post »

Merhaba

Selam hidayete tabii olanlara olsun, selam ilim ehline…

İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.

Read Full Post »